Duger inte

En del i henne dömer ut henne hela tiden och trumfar in i henne att hon inte kan, att det inte går, hon ska inte inbilla sig något! En annan del tar emot och duger inte.

Samarbetet mellan de där två delarna är perfekt. Bilan faller och huvudet rullar iväg om och om igen. Slakten är mental och kan pågå en hel livstid. ”Allt känns meningslöst.” Med hjälp av antidepressiva blir det kanske ändå inte helt olidligt.

  • Vem är den där delen i dig som fördömer dig?
  • Det är ingen del som fördömer! Det är ett faktum att jag inte duger. Hur mycket jag än försöker säga mig att jag visst duger och pekar på det ena och det andra som jag klarat så är faktum där: jag duger inte.

Vem är den där som inte duger?

Det blev tyst en stund. Sedan kom svaret i form av en inre bild som dykt upp:

  • Det som kom när du frågade var en liten en som protesterade. Det känns lite bra men det hjälper inte för dom säger att min vilja växer i grantoppen. Där sitter den på tillväxt och är inget att bry sig om.
  • Var ändå kvar med den där som protesterar och se om du kan få kontakt med henne!
Möte

Lång tystnad, slutna ögon, avspänd kropp. Tårar och så småningom öppna ögon.

  • Hon ville bara vara som hon var. Men det gick inte för sig så jag gav upp. Och sen hittade jag ju aldrig tillbaka till mig fast jag sökte och sökte och prövade allt möjligt…
  • Du sökte och sökte och du utsatte dig också för faror på vägen – jag tänker på ditt missbruk och din äventyrlighet och övergreppen som du liksom fann dig i.
  • Det spelade ju ingen roll, jag hade ingen betydelse, ingen talan. – MED DET ÄR INTE RÄTT! Hon FÅR finnas precis som hon är! Hon var där framför mig, alldeles verklig. Förut har det bara varit bilder men nu var hon där och jag vill ha henne kvar, inte prata bort det här. HON FÅR FINNAS PRECIS SOM HON ÄR!

Det var en person med nytt ansikte som lämnade rummet.

  • Skapad

Postadress

Gnejsvägen 18 D
752 42 Uppsala

Kontakt

Tryck här för att Maila!
eller ring 0737-19 08 27

Medlem i

Sveriges Psykologförbund Psykologföretagarna

Copyright © Guide i psykologiska frågor, Maj-Britt Lindahl. All rights reserved unless otherwise stated.

Webbplatsen är skapad av: www.formfranska.com