”Verkligheten”

Vi respekterar vanligtvis verkligheten. Den sätter ramarna, den är vi beroende av. Det vi ofta inte tänker på är att det är vi själva som avgör vad vi räknar till verkligheten och hur vi ser på den.

Läs mer: ”Verkligheten”

  • Skapad

Orden, andligheten och vi

Vi använder orden för att förmedla våra upplevelser. Innan vi satt ord på upplevelserna är de sensationer, känslor, behov, aningar, minnen, impulser, ingivelser och annat på ett mer eller mindre ogripbart sätt. Vi använder orden för att fånga in och precisera upplevelserna.

Läs mer: Orden, andligheten och vi

  • Skapad

Vi som demokrater

Demokrati förutsätter mycket god tro. Den förutsätter att människor har civilkurage och fungerar öppet, ansvarigt, omdömesgillt, kringsynt och konstruktivt. Men politiken är inte inriktad på enskilda individer på det sättet att kraven på dem preciseras i form av personliga så kallade egenskaper. Istället pratar man om värden som förenar oss och som kan stå för ”folkviljan”.

Läs mer: Vi som demokrater

  • Skapad

Medvetenhet 8

Illustration: Medvetenhet 8

Det finns liv som vill leva och det finns liv som vill dö. Det finns livsbejakelse och livsförnekelse inom var och en av oss. I varje stund kan vi verka för att befordra livet eller för att förverka det. I varje stund kan vi använda tid och kraft till att bygga liv eller bryta ner det.

Läs mer: Medvetenhet 8

  • Skapad

Adress

Drottninggatan 12
753 10 Uppsala

Kontakt

Tryck här för att Maila!
eller ring 0737-19 08 27

Medlem i

Sveriges Psykologförbund Psykologföretagarna

Copyright © 2018 Guide i psykologiska frågor, Maj-Britt Lindahl. All rights reserved unless otherwise stated.

Hemsida: www.formfranska.com

facebook_page_plugin